Fagbladet Musikeren

Overenskomst indgået med Arena Næstved

Til stor glæde for begge parter har Dansk Musiker Forbund indgået overenskomst med Arena Næstved, der betegner sig selv som ”Sydsjællands midtpunkt, når det drejer sig om sport, messer, udstillinger, shows og koncerter”. Aftalen trådte i kraft 1. januar og fastsætter blandt andet vilkårene for honorering.
Nederst t.v. ses DMFs forperson, Søs Nyengaard (foto: Kasper Kristoffersen/Büro Jantzen). Oven over ses formand for DMF Sydsjælland, Ulla Britt Simonsen (foto: Rikke Tjørring). T.h. ses direktør for Arena Næstved, Jakob Brixvold (foto: Mads Sabroe)

En ny overenskomst med Arena Næstved fastsætter, at honorering af alle musikere skal forhandles individuelt, og at der altid som minimum skal aflønnes i henhold til de til enhver tid gældende Dansk Musiker Forbund Minimumstariffer.

Direktør for Arena Næstved, Jakob Brixvold, udtaler:

”Som det største eventsted på Sjælland udenfor hovedstaden kan Arena Næstved være med til at sætte retning, når det handler om at sikre ordnede forhold i livemusikken og anden underholdning. Vi er glade for denne overenskomst med DMF, som er tilvejebragt gennem vores fine samarbejde med lokalforbundet, hvormed vi sikrer et fair bundniveau på musikerhonorering, ved minimum at matche de tariffer, Dansk Musiker Forbund fastlægger.”

Formand for DMF Sydsjælland, Ulla Britt Simonsen, betegner samarbejdet med Arena Næstved om overenskomsten som forbilledligt:

”Arena Næstved er en vigtig medspiller i lokalområdet, fordi de afspejler den helt store professionelle pallette af musiklivet, og også understøtter lokale initiativer. At Arena Næstved tegner denne overenskomst med DMF er mere end blot et symbol. Det har betydning, fordi man dermed anerkender, at kunst og kultur har en værdi, og at de mennesker, der arbejder i branchen – hvad enten det er som skabende, udøvende eller bagved kulissen – har brug for ordentlige forhold,” understreger Ulla Britt Simonsen og tilføjer:

”Vi håber meget, at denne overenskomst bliver en løftestang for de øvrige spillesteder i vores område. Og jeg vil se frem til en fornyet positiv dialog på det område med de øvrige lokale spillesteder og arrangører, der gør brug af livemusik.”

Også Dansk Musiker Forbunds, forperson, Søs Nyengaard, er rigtig glad for aftalen:

”Det betyder uendeligt meget for musiklivet i Danmark, at alle musikere har ordentlige løn- og arbejdsforhold. Aftalen med Arena Næstved er et eksempel på, hvordan lokale aktører på smukkeste vis tager et fælles ansvar for at få musikken til at spille – til glæde for alle i lokalområdet,” siger Søs Nyengaard.