Fagbladet Musikeren

Gratis workshop for freelance-musikere har fokus på det bæredygtige arbejdsliv

Ny type af workshop udarbejdet i samarbejde med og for musikere – og andre kunstnere - har et særligt fokus på at styrke freelancemusikeres arbejdsliv. Workshoppene har fokus på at skabe overblik over den enkeltes arbejdsliv og de faglige og personlige udfordringer, hverdagen indebærer. Gennem sparring og en øget bevidsthed om det gode arbejdsliv giver forløbet dig et overblik over, hvor du er særlig udfordret ift. at opnå et arbejdsliv i balance. Workshoppen er lige nu gratis for medlemmer af DMF. Næste møde er den 11. april hos DMF i København.
Gro

Der er stadig ledige pladser til Projekt Gro, en workshop med fokus på at fremme det bæredygtige arbejdsliv for freelance-musikere. Workshoppen arrangeres i samarbejde mellem DMF og Aron – Center for bæredygtigt arbejdsliv. 

Formålet med workshoppen er at give et mere nuanceret blik på freelancelivet samt overblik over alle de aspekter, der hører til et freelanceliv. Det fortæller Helene Simonsen, der selv er freelance-musiker og procesleder på workshoppen.  

”Freelanceres arbejdsliv består ofte af et kludetæppe af forskellige typer af jobs og ansættelser, og det være svært at overskue, adskille og selv varetage alle de forskellige områder af ens arbejdsliv,” siger hun. 

Forløbet foregår i såkaldte vækstgrupper, hvor otte freelance-musikere mødes fire gange af tre timer over nogle måneder med Helene Simonsen som tovholder.  

”Som freelancer er man ofte alene med ansvaret for alle aspekter af ens arbejdsliv, og det er enormt givende at mødes med andre i samme båd, få foldet sit arbejdsliv ud samt identificere de områder, hvor der er behov for forbedring,” siger hun. 

Danner netværk 

Konkret foregår det på den måde, at der til Projekt Gro er udarbejdet otte hovedområder, man i løbet af de fire møder kommer omkring. Det drejer sig bl.a. om emner som ”Min forretning,” ”Selvledelse,” ”Vilkår og Rettigheder,” og ”Mental Sundhed.” 

”Deltagerne oplever, at de bestemt er ikke er alene med de udfordringer, de har, og sammen i gruppen taler vi os frem til ny viden og handlemuligheder. Og så handler det ikke mindst om at danne netværk, hvor deltagerne efterfølgende hjælper hinanden og sparrer sammen,” siger Helene Simonsen.  

Hun uddyber her, at samtaler, refleksioner og løsninger i gruppen fremmer den enkeltes mulighed for at få et bæredygtigt arbejdsliv trods vilkårene og rammerne i branchen, der er hårde og barske til tider. 

Det kan fløjtenist Sofia Kayaya godt skrive under på. Hun er med på det nuværende hold, og har allerede efter det første af fire møder fået meget ud af det. 

”Som selvstændig musiker og projektleder kom Projekt Gro som kaldet for mig. Jeg har for nylig lagt mit arbejdsliv om, og det brugbart at kunne sparre med andre omkring, hvordan man balancerer arbejdsliv og privatliv,” siger hun. 

Hun uddyber, at det at være i et forum, hvor deltagerne åbner op omkring deres tanker og udfordringer, er meget tankevækkende. 

”Der er nogle meget spændende folk med, som jeg kan lære af. Og så giver den proces, man arbejder med på kurset, overblik og forståelse for de mange aspekter, der i et arbejdsliv som selvstændig.” 

Ledige pladser 

Projekt Gro gik i luften 7. marts, men der er stadig fire pladser ledige på det nuværende hold. Det næste møde er den 11. april kl. 15, og det foregår hos DMF på Sankt Hans Torv i København.  

Ifølge Helene Simonsen gør det ikke noget, at man ikke var med første gang, da der stadig er masser af gode redskaber og viden at hente på de kommende tre møder, der ligger i hhv. april, maj og juni. 

Pladserne fyldes op efter først til mølle princippet, og får man ikke plads denne gang, så håber hun, at der kommer nye GRO-kurser på den anden side af sommeren. 

”Jeg anbefaler alle freelancere til at melde sig til, for det er virkeligt godt at få sat ord og etiketter på de mange forskellige aspekter af ens arbejdsliv. Områder, man ofte ikke er bevidst om, og som bliver meget mere håndgribelige og håndterbare, når man taler om det med andre,” slutter hun. 

Er du interesseret i at deltage i Projekt Gro kan du læse mere her og tilmelde dig samme sted