Gateway

“Festmusik & Fortællinger – syng danske viser og fællessange” af Poul Erik Jensen

Poul Erik Jensen

Komponist og festmusiker Poul Erik Jensen har brugt den stille periode under coronakrisen på at lave en nodebog med 50 af sine egne kompositioner gennem tiden, hvor han har lavet melodier til tekster af en række nulevende digtere som f.eks. Jens Rosendal, Poul Jansen, Ingelise Poulsen, Ole Rolf Lassen, Anne Vad, Holger Kragh-Jacobsen og Leif Toft Hansen samt afdøde digtere som Holger Drachmann og Holger Rasmussen.

Udover noder og sangtekster rummer bogen også små fortællinger fra Poul Erik Jensens næsten 50 år lange karriere som festmusiker. Han fortæller om alt fra det første spillejob som solo-musiker i Vendsyssel i 1972 og frem til i dag. Bogen er illustreret med fotos af hans oplevelser fra spillejobs rundt om i Vendsyssel og Nordjylland og af digtere og komponister og andre mennesker, som han har mødt og samarbejdet med i løbet af sin musikalske karriere. For Poul Erik Jensen er det en mangeårig drøm, der går i opfyldelse, når han nu udgiver sin første nodebog. Det er tanken, at han vil tage bogen med ud til højskole- sangforedrag, fester og lignende, og det er hans håb, at nodebogen også vil blive brugt i forbindelse med diverse sangaftener og fællessangs-arrangementer.

”Jeg håber og tror, at den vil skabe større kendskab til mine sange, og at folk vil synge dem og bruge dem”, siger Poul Erik Jensen.

Forside

 

   Nodebogen blev udgivet på
   Gateway Music den 20. august.