Fagbladet Musikeren

Nordisk Komponistkonkurrence for unge jazztalenter

Nordiske jazzentusiaster kan se frem til en ekstraordinær oplevelse, når en helt ny nordisk komponistkonkurrence for unge jazzkomponister under 30 år afholdes i Odense den 3. november. Læs her, hvordan du deltager.

Nordisk Komponistkonkurrence har til formål at give en platform til nye jazzkomponister, så de har mulighed for at præsentere deres originale kompositioner og arrangementer for en bredere offentlighed.  

Med støtte fra anerkendte jazzorkestre fra Odense, Gøteborg, Oslo og Espoo fungerer konkurrencen som et springbræt for unge kunstnere til at etablere sig i det pulserende jazzmiljø i og på tværs af de nordiske lande.  

Den unikke konkurrence, der er organiseret i samarbejde med Odense Jazz Orchestra (DK), Bohuslän Big Band (SE), Det Nye Norske Storband (NO), Espoo Big Band (FI) og Syddansk Musikkonservatorium, skal vise det utrolige talent og kreativitet, der findes hos den næste generation af jazzkomponister i Norden. 
 
"Vi er begejstrede for at være vært for Nordisk Komponistkonkurrence i Odense og samle nogle af de mest lovende unge jazztalenter fra hele regionen," siger Torben Sminge, chefdirigent for Odense Jazzorkester.  

"Dette arrangement er en fejring af kreativitet, innovation og samarbejde, og vi er stolte over at samarbejde med Bohuslän Big Band, Det Nye Norske Storband og Espoo Big Band for at gøre denne konkurrence til en mindeværdig oplevelse for alle involverede."  

Komponister under 30 år 

Komponister under 30 år inviteres til at indsende deres originale kompositioner eller arrangementer, som vil blive vurderet af et panel af anerkendte, nordiske komponister og arrangører.  

Finalisterne vil blive valgt ud fra deres kunstneriske værdi, originalitet og tekniske dygtighed. De udvalgte komponister får samtidig en unik mulighed for at få deres værker opført live af de samarbejdende jazzorkestre under konkurrencen.  

"Nordisk Komponistkonkurrence tilbyder en unik platform for unge jazzkomponister til at få deres musik opført af professionelle jazzorkestre," udtaler Eric Brandström Arellano, orkesterchef for Bohuslän Big Band.  

"Det er en spændende chance for disse talentfulde personer at opnå  
anerkendelse og eksponering samtidig med, at de kan møde og lære af etablerede kunstnere i branchen."  

En uforglemmelig aften 

Konkurrencen lover at blive en uforglemmelig aften med ekstraordinære jazzkompositioner og bemærkelsesværdige optrædener.  

Og den vil ikke kun fungere som en konkurrence, men også som en værdifuld mulighed for netværksdannelse for de deltagende komponister, hvilket fremmer samarbejde og kunstnerisk vækst inden for det nordiske jazzfællesskab.  

"Vi er begejstrede for at være en del af dette enestående initiativ, der fremhæver de utrolige talenter hos unge jazzkomponister," udtrykker Henrik Sjøeng, repræsentant fra Det Nye Norske Storband og uddyber:  

"Ved at samle musikere fra forskellige lande og baggrunde håber vi at skabe en atmosfære af kulturel udveksling og inspiration."  

For mere information om Nordisk Komponistkonkurrence og for at indsende dine kompositioner, besøg venligst:  

Odensejazzorchestra.dk