Fagbladet Musikeren

Masser af nyt grej og gear på vej

Starten af året byder traditionelt på mange grejnyheder, især fra USA, hvor musikmessen NAMM plejer at blive afholdt. På disse sider har MUSIKERENS grejredaktion håndplukket spændende nyt, bl.a. fra guitarfronten, der giver et fingerpeg om, hvad musikere kan nyde af nyt udstyr i det kommende år.
Blackstar
Blackstars nye ID:Core V3 er gode begynderforstærkere og priserne starter fra omkring 1.000 kr. (Foto: Blackstar).

I år er Winter NAMM 2021 digital online, men der er alligevel masser af nyheder. Coronapandemien har givet stort opsving for salg af digitalt hjemmeudstyr. Og på guitarområdet har 2020 været et rekordår, så guitarproducenterne er optimister. Gibson har rejst sig fra konkursruinerne og præsenterer et hav af nye modeller i 2021. Musikerens grejredaktion har bl.a. spottet nyt fra Gibson og Fender (se næste side). Og Gretsch imponerer med en stribe nye guitarer i alle priskategorier, hvor der bl.a. er en hilsen til afdøde Chris Cornell (Soundgarden) og flot vintage vibe i de nye Streamliner og Electromatic Collections. Den engelske forstærkerproducent Blackstar er klar med tre nye familiemedlemmer i ID:Core V3-serien til priser, der starter på omkring 1.100 kr. Serien er egentlig rettet mod begyndere, men kan også fungere som en øveforstærker for den professionelle guitarist. Ampen er meget fleksibel, med 6 klassiske forstærkerlyde og nemme styringsmuligheder. Desuden er der kabinetsimulator og et hav af effekter, herunder en stereofunktion, der gør forstærkeren meget vellydende. Desuden er der mange fleksible tilslutningsmuligheder, USB Audio interface og minijackstik, der betyder, at du kan livestreame direkte fra ampen.

gitar
Fender Jazzmaster fra ny Noventa-serie med MP-90 pickupper (Foto: Fender). 

Vintage vibe fender

Fender er klar med en ny Noventa-serie, der lidt stjæler showet med sit flotte look. Noventa er inspireret af den eksperimenterende ”Alternate Reality” og ”Parallel Universe”-serie fra sidste år. Guitarerne er udstyret med den meget moderne single coil MP-90 pickup, som også er i Mustang 90 og i flere af Modern Player modellerne. Noventa har vintage vibe i form og farve-valg og er ifølge Fender ”en ren rockmaskine”. MP-90 single giver både klassisk midrange bid, sprød spids og varm blød bund, og der er et lidt spøjst antal pickupper på hver model. To på Stratocasteren, tre på Jazzmasteren og en på Telecasteren. Guitarerne er bygget i Mexico og kommer på markedet i maj til priser på 6.000-7.000 kr.

Kaptajnens nye Gibson SG

Den amerikanske guitarist ”Captain” Kirk Douglas er en alsidig og fremragende guitarist, som du sikkert kender fra The Roots, der er fast husorkester i Jimmy Fallons ”Late Night” Show på NBC. Hans Signatur Gibson SG udkom første gang i 2013 i kun 400 eksemplarer. Nu er en ny klar – og mindst lige så alsidig og fremragende som manden selv. Den nye model imponerer med sit flotte grønne sexy look og lidt utraditionel udstyring for en SG, idet den er forsynet med tre BurstBucker humbucking pickupper, hvor der jo kun er to humbuckers på en klassisk Gibson SG. Prisen for kaptajnens SG lander i Danmark på knap 16.500 kr.

gitar
Kirk Douglas Signature Gibson SG fås i to farver, Inverness Green og Ebony /Ibenholt (Foto: Gibson).