Fagbladet Musikeren

Det er nu, der skal handles

Søs Nyengaard, Formand for Dansk Musiker Forbund

Vi lever i en tid med store forandringer. Svære forandringer. Men vi lever også i en mulighedernes tid, hvor noget nyt og bedre kan opstå. Vi skal sikre, at der også efter coronakrisen er et mangfoldigt musikliv i Danmark. Et rigt og blomstrende musikliv er kendetegnet ved, at det afspejler os musikere, som vi er; forskellige. Derfor er det altafgørende, både for den enkelte og for samfundet som helhed, at politikerne fortsat samarbejder med os om at få lukket de sidste huller i hjælpepakkerne.

I Dansk Musiker Forbund tager vi højde for jeres forskellighed. Derfor yder vi individuel hjælp og rådgivning på en lang række områder. Husk at trække på os, hvis du for eksempel har spørgsmål til hjælpepakkerne eller har brug for hjælp til din ansøgning om kompensation. Sagsbehandlerne sidder klar. Brug os.

I den seneste tid har jeg flere gange været interviewet i dagbladet Politiken om Dansk Musiker Forbunds arbejde for at bekæmpe sexisme, chikane og anden diskrimination. Her, tidligt i min formandsperiode, vil jeg gerne slå fast med syvtommersøm, at Dansk Musiker Forbunds samlede ledelse ikke vil acceptere, at musikere i Danmark forskelsbehandles og diskrimineres.

Lige nu er vi ved at uddanne os, så vi efterfølgende kan sætte de rigtige initiativer i søen. Samtidig er jeg og den øvrige ledelse i konstruktiv dialog med aktører fra hele branchen, og jeg oplever, at alle er indstillet på at skabe forandring. Arbejdet vil tage tid, og det vil kræve, at alle musikbranchens aktører gør deres. Men vi er i gang. Der skal være plads til, at alle musikere får mulighed for at bidrage til verden med deres unikke udtryk, uanset køn, alder, etnicitet, religion etc.

Jeg ser det som et stort privilegie, men også i høj grad et kæmpe ansvar, at være trådt til denne post lige netop nu, hvor hele verden er i krise og forandring. Det er NU, der skal handles!
 

Søs Nyengaard, 
Formand for Dansk Musiker Forbund