Fagbladet Musikeren

Den svære uvished

Rikke Tjørring
RIKKE TJØRRING, CHEFREDAKTØR.

Uvished er noget af det værste, sindet ved. Vi mennesker har brug for rammer at navigere inden for, og når de rammer pludseligt forsvinder, som vi har set det ske her i 2020, bliver livet svært. I dette nummer af MUSIKEREN har vi talt med en række kraftfulde musikere, der står i vidt forskellige situationer og tackler uvisheden og de ændrede vilkår for et professionelt musisk virke vidt forskelligt. Alle er de påvirkede af krisen, men den giver samtidig anledning til eftertanke og idérigdom. Disse refleksioner og idéer deler de ud af, og her i Dansk Musiker Forbund håber vi, at deres input vil indgyde håb og sætte gang i nytænkningen rundt omkring i landet.

Også arrangørerne skal tænke ud af boksen. I Gjethuset i Frederiksværk overholder de alle retningslinjer til punkt og prikke, mens de samtidig hele tiden prøver at give kunsten den plads, den skal have. Læs hvordan de helt lavpraktisk afvikler deres arrangementer i Gjethuset, og hvordan husets leder forholder sig til den fremtid, som vi alle sammen er usikre på.

Coronakrisen trak også en skygge hen over Dansk Musiker Forbunds kongres, som blev afholdt med en masse restriktioner, men dog blev afviklet og bød på god stemning, levende debat og vigtige valg. Læs om det nye formandskabs visioner og se stemningsbilleder fra en kongres, der nok var præget af mundbind, håndsprit og afstand, men også af sammenhold og glæde.

Så nok er tiden usikker og fremtiden på mange måder uvis. Men sikkert og vist er det, at der i Dansk Musiker Forbund er et velfungerende medlemsdemokrati, og at I medlemmer nu har valgt, hvem der skal lede forbundet gennem krisen.

God læselyst
Rikke Tjørring, Chefredaktør