Årsmøde

Dansk Musiker Forbunds årsmøde: Medlemmerne skal inddrages i de store beslutninger    

Dansk Musiker Forbunds årsmøde løb af stablen d. 25-26. September.
Deltagere på DMF årsmøde 202

Dansk Musiker Forbunds årsmøde løb af stablen d. 25-26. September på Comwell Borupgaard i Snekkersten. Som noget nyt blev det kommende års arbejdsprogram fremlagt for de delegerede. 
 

“Tidligere har Dansk Musiker Forbunds strategiske beslutninger ikke rigtig været vendt på årsmøder og kongresser. Det har været mere clean cut, hvor man kun brugte tid på det formelle, der nu engang skal være der. Men vi vil en udvikling, hvor medlemsinddragelsen kommer mere i fokus,” siger forperson Søs Nyengaard. 
 
I det kommende år vil Dansk Musiker Forbund med årsprogrammet lægge op til en styrket politisk linje, en stærkere tilstedeværelse i den offentlige debat og et mere fremtrædende fagligt fællesskab medlemmerne i mellem. Og forbundet har et særligt fokus på at inddrage medlemmerne i udviklingen.  
 
“Vi skal turde fremme vores medlemmers interesser, også offentligt, og også når det er upopulært. Det er vores medlemmers arbejde, der skaber den kultur og kunst, som langt de fleste danskere nyder godt af. Derfor skal vi være helt fremme og arbejde benhårdt for, at de får rimelige arbejdsforhold og ordentlig betaling for deres arbejde,” siger Søs Nyengaard og fremhæver at forbundet i indeværende år har sat fokus på streamingtjenesternes dårlige betaling af musikerne.  
 
“Vi skal sikre os, at vi forsat er musikernes foretrukne faglige fællesskab. Men vores medlemmer har meget forskellige udfordringer, nogle er fastansatte, mens andre lægger festivaler ned på stribe og andre igen arbejder som lærer i hverdagen og som musikere i weekenden. Derfor er det et mål, at vi skal have flere kontaktflader medlemmerne imellem, særligt på baggrund af deres ansættelsesforhold og deres musiske genrer,” siger Søs Nyengaard.   

Årsprogram for Dansk Musiker Forbund  

De 6 hovedpunkter i årsprogrammet er:  

  • At gøre forbundet synligt 

Det skal ske ved at gøre DMF relevante gennem musikpolitiske perspektiver på store samfundsmæssige dagsordener som klima, diversitet og uddannelse. Og ved at styrke og synliggøre DMF, som musikpolitisk aktør i de politiske dagsordner.  
 

  • At sikre indflydelse på den musik- og kulturpolitiske udvikling 

Det skal ske ved at Dansk Musiker Forbund skal sikre sin indflydelse i den kommende folketingsvalgkamp. At forbundet skal arbejde for at musikernes vilkår sikres når offentlige midler er involveret. Dansk Musiker Forbund skal også sætte musikloven på dagsordenen, så den kan blive set efter i sømmende, særligt på musikskoleområdet og i spillestedsloven. Og endeligt skal det ske ved at DMF bliver repræsenteret i Kulturens Analyseinstituts rådgivende panel.  
 

  • At gøre fællesskabet stærkere 

Det sker ved udvikling af vores kommunikationsstrategi, for at understøtte og styrke en effektiv og gennemsigtig intern og ekstern kommunikation. Det sker også gennem styrkelse af vores samarbejde med andre fagforeninger og interesseorganisationer. Og ved at vi skaber bedre mulighed for netværk, dialog og videndeling medlemmerne imellem. 

  • At facilitere medlemmernes professionelle virke 

Det er årsagen til at DMF i den kommende tid vil gennemføre en medlemsundersøgelse. Og at viden fra denne og erfaringer fra fagbevægelsen skal bruges til at kvalificere forbundets fastholdelses-, rekrutterings- og medlemsaktiviteter. 
 

  • At skabe bedre løn og arbejdsvilkår for professionelle musikere 

Her er målene at Dansk Musikerforbund skal bidrage til bæredygtige musikerliv, og at der skal øget fokus på musikeres levevilkår, arbejdsmiljø og diversitet i branchen. 

  • DMF og fremtiden – set fra et økonomisk perspektiv. 

I det kommende år skal DMF udvikle en strategi for, hvordan forbundet økonomisk kan stå rustet til at understøtte den fremtidige struktur og medlemmernes virke bedst muligt. 

Strukturændringer i 2023 og temadrøftelse med Deltager Danmark   

Et stort punkt på dette års årsmøde var DMF Hovedstadens forslag om strukturændringer frem mod 2023.   
 
“Årsmødet pålægger hovedbestyrelsen at se på forbundets struktur, med henblik på at tilpasse organisationen så Dansk Musiker Forbund står rustet til de medlemsmæssige og økonomiske behov, der vil opstå i fremtiden. Arbejdet sker med inddragelse af lokalafdelingerne og præsenteres for Årsmødet 2023 med forslag til vedtagelse af en ny struktur.” lød forslaget, der blev vedtaget med overvældende flertal blandt de delegerede.  
 
Der var en saglig og reflekteret debat om forslaget, og særligt blev der lagt vægt på vigtigheden af inddragelse af lokalafdelingerne i udviklingen.  
 
Efter den formelle del af årsmødet var slut, var der en temadrøftelse om netop fremtidens medlemsinddragelse og behovet for at nytænke forbundet. Der var god stemning og konstruktiv dialog deltagerne imellem. Det var Deltager Danmark, der faciliterede temadrøftelsen.  
 
Du kan finde slides fra workshoppen her.  

Valg af ny hovedbestyrelse  

Der var også valg til Hovedbestyrelsen. Der skulle vælges 5 nye medlemmer for 4 år. De 5 som var på valg var: Katrine Sandvad Johannsen og Jan Østergaard fra Sønderborg, Benjamin Aggerbeck Woll og Jesper Løvdal fra Hovedstaden, samt Ulla Britt fra Sydsjælland. Benjamin Aggerbeck Woll og Jan Østergaard ønskede ikke at genopstille. 

Hovedbestyrelsen Dansk Musiker Forbund 2022

Følgende blev valgt: 

Katrine Sandvad Johannsen, Sønderborg 

Thomas Thomsen, Aarhus 

Ulla Britt, Sydsjælland 

Sara Nigaard Rosendal, Hovedstaden 

Jakob Knudsen Pedersen, Hovedstaden 

Der blev valgt 13 suppleanter til Hovedbestyrelse og en kritisk revisor. Se i øvrigt den samlede liste over valgte til HB, suppleanter og Kritiske revisorer - her. 
 
Hovedbestyrelsen valgte også et forretningsudvalg bestående af: 

Inger Allan, Svendborg - for 2 år 

Tom Frederiksen, Slagelse - for 2 år 

Camilla Overgaard, Aarhus - for 2 år 

Stina Tølbøll Bekker, Odense - for 1 år 

 Udover de valgte er forpersonskabet Søs Nyengaard, Thomas Sandberg og Henrik Jansberg fødte medlemmer af Forretningsudvalget.