Udbetaling

Stem Thomas Sandberg i Gramex’ bestyrelse 

Dansk Musiker Forbunds forperson Thomas Sandberg stiller op til Gramex’ bestyrelse.  
På Gramex' generalforsamling, der bliver afholdt den 31. maj 2023, er der valg til bestyrelsen – og der skal vælges en kandidat til udøversiden.   
 
Gramex er en organisation, der indgår aftaler om betaling med f.eks. radio- og tv-stationer, butikker, cafeer, fitnesscentre og andre, der afspiller musik offentligt. De penge, som Gramex modtager, sender Gramex videre til de musikere, artister, pladeselskaber og producenter, der har indspillet og udgivet musikken. Pengene fordeles i dag efter et fordelingsprincip om, at musikudøverne principielt får samme vederlag, uanset om de medvirker på et track med mange eller få medvirkende.    

Dansk Musiker Forbund ønsker, at kunstnerne får en fair og rimelig andel af rettighedsbetalingerne for indspillet musik og dette vil være hovedfokus for forperson Thomas Sandberg, hvis han bliver valgt i Gramex’ bestyrelse.    

Thomas Sandberg skriver i sin opstilling:  

 
“Jeg er professionel freelance musiker og komponist samt forperson i Dansk Musiker Forbund. 
 
Som aktør og rettighedshaver i musikbranchen gennem 35 år har det altid ligget mig meget på sinde, at kunstnerne får en fair og rimelig andel af rettighedsbetalingerne for indspillet musik, og dette vil jeg have som hovedfokus i Gramex’ bestyrelse. 
 
Gramex er en medlemsejet rettighedsorganisation og skal agere ud fra demokratiske grundprincipper. Dette vil jeg være med til at fastholde. 
 
De teknologiske muligheder og adfærdsmønstre forandrer sig desuden hele tiden, og derfor er det vigtigt, at Gramex er opdateret og på forkant med de udfordringer, der kan opstå i denne forbindelse. 
 
Gramex’ IT-infrastruktur og medlemssystem skal være transparent og overskueligt, så det er let at følge med i fordelingen af rettighedsmidlerne. 
 
Hvis du som kunstner stemmer på mig, kan du være sikker på, at jeg vil varetage dine interesser i bestyrelsen.” 

Sådan stemmer du: 

Gramex har netop sendt indkaldelse ud til medlemmerne til generalforsamlingen 31. maj – og valget er dermed åbnet. Du behøver ikke være tilmeldt generalforsamlingen for at stemme, og du kan stemme elektronisk inden generalforsamlingen. Elektroniske stemmer skal været afgivet 2 uger før generalforsamlingen.  
 
Husk også at stemme om de forslag, der er stillet om fordelingsnøgle og årsrapport.  

Du kan læse mere og finde alt materialet til generalforsamlingen her.

Du kan se de andre kandidater her.

Og finde link til hvor du som medlem kan bestille din stemmeseddel her.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen her.