Årsmøde

Priser uddelt ved Dansk Musiker Forbunds Årsmøde 2024 

Waldepris

Ved Dansk Musiker Forbunds Årsmøde 2024 blev der uddelt flere priser til medlemmer, der har ydet en særlig indsats for musikmiljøet og deres kolleger. Blandt disse priser var Waldeprisen, som blev tildelt Paul Frederiksen, samt Guldnålen, der blev givet til Flemming Både, Bente Ibenfeldt og Merete Beltoft. 

Waldeprisen - Paul Frederiksen 

Den prestigefyldte Waldepris blev i år tildelt Paul Frederiksen for hans imponerende bidrag til det professionelle korliv i Danmark. I mere end 25 år har Paul arbejdet som korsanger på højeste niveau og har haft organisatoriske roller, der har sikret korsangernes interesser gennem flere vigtige overenskomster. Han har blandt andet været formand for Den Jyske Opera og næstformand for DR KoncertKoret, ligesom han spillede en central rolle i sammenlægningen af Dansk Korforbund og Dansk Musiker Forbund. Pauls utrættelige engagement i at sikre bedre arbejdsvilkår for sine kolleger gør ham til et forbillede for mange, og Waldeprisen er en velfortjent anerkendelse af hans arbejde. 

Waldepris
Paul Frederiksen - Foto: Brage Borup

Guldnålen - Flemming Både

Flemming Både modtog Guldnålen som en anerkendelse af sin mangeårige indsats for festmusikerne i Dansk Musiker Forbund. Som medlem af Aarhus-afdelingens bestyrelse har Flemming været en drivkraft i at skabe faglige fællesskaber og styrke kollegialt sammenhold blandt musikerne. Og hans imponerende virke som oplægsholder skaber passion for musikken for mange mennesker.  Hans engagement og evne til at bringe kolleger sammen har gjort en betydelig forskel, og bestyrelsen i Aarhus-afdelingen ønskede at takke ham for hans mangeårige indsats. 
 

Guldnål1
Flemming Både  - Foto: Brage Borup

Guldnålen - Bente Ibenfeldt 

Bente Ibenfeldt blev også hædret med Guldnålen. Hun har været medlem af Dansk Musiker Forbund siden 1964 og kan fejre sit 60-års jubilæum i december. Bente har været en trofast deltager ved mange af forbundets kongresser og møder, og hendes vedholdenhed og engagement har sat sit aftryk i DMF Sønderborg. 

Guldnålen - Merete Beltoft 

Endelig blev Merete Beltoft tildelt Guldnålen for sit mangeårige arbejde i DMF Svendborgs bestyrelse. Merete er kendt for sin evne til at få forsamlinger til at samarbejde og for sin brede musikalske indsats, hvor hun har arbejdet med musikere på tværs af genrer og aldersgrupper. Hendes engagement i Nyborg Vold og hendes stærke repræsentation af DMF gør hende til en værdig modtager af Guldnålen, selvom hun ikke har formelle titler som afdelingsformand eller kasserer. 

Dansk Musiker Forbund ønsker alle prismodtagerne et stort tillykke og takker dem for deres ekstraordinære indsats for musikmiljøet i Danmark. 

Guldnål2
Merete Beltoft - Foto: Brage Borup