Overenskomst

Overenskomster er godkendt

Jesper Hvolby Christensen
Jesper Hvolby Christensen er Dansk Musiker Forbunds chefjurist for arbejds- og ansættelsesret.

Hovedbestyrelsen i Dansk Musiker Forbund har netop godkendt resultaterne af overenskomstforligene på følgende områder:

  • Musikskoleområdet
  • Landsdelsorkesterområdet
  • Det Kgl. Teater
  • Danmarks Radios kor
  • Levende Musik i Skolen

Dansk Musiker Forbunds hjemmeside vil snarest muligt og løbende blive opdateret med forligene samt overenskomstteksterne, når de bliver færdiggjort af parterne. Hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte os herom. Nedenfor kan du se nærmere om forligene.

Musikskoleområdet

Udover det generelle forlig med bl.a. 5,29 % til forventet generelle lønstigninger over de kommende 3 år til alle ansatte indebærer forliget på musikskoleområdet bl.a. nedenstående forbedringer. Forhandlingerne var svære og bar præg af vores ønsker om at få indført tilsvarende arbejdstidsregler som på LC’s område. Det lykkedes i begrænset omfang at få indskrevet en række forbedringer i vores eksisterende arbejdstidsregler.  

  • Musikskolelærere:

For musikskolelærere hæves grundlønnen pr. 1. april 2022 med fuldt gennemslag fra løntrin 28 + 1000 kr. til løntrin 28 + 1500 kr årligt. Garantiløntrin for musikskolelærere, jf. overenskomsten 7, stk. 2 på hhv. trin 34 og 40, hæves tilsvarende med 500 kroner årligt.

Pensionsbidrag for musikskolelærere forhøjes pr. 1. april 2022 med 0,43 % fra 16,18 % til 16,61 %.

Der er bl.a. indgået følgende justeringer i aftale om arbejdstid for musikskolelærere:

Indførelse af fast årsnorm på 1924.

Ret til opgaveoversigt 4 uger inden normperiodens begyndelse og forud for udarbejdelse af opgaveoversigten skal leder og lærer drøfte de forventede opgaver for læreren i normperioden.

Forbedring af overenskomsttekst i forhold til ændringer i normperioden, opgørelse ved fratræden og medtagelse af selvtilrettelagt arbejdstid i arbejdstidsopgørelsen. 

Præcisering af muligheden for indgåelse af lokale aftaler om arbejdstid.

Særligt mellem overenskomstparterne: KL og FMM vil i perioden drøfte arbejdstilrettelæggelse på musikskolerne, herunder muligheden for at iværksætte et projekt vedr. eksempler på arbejdstilrettelæggelse på musikskolerne.

  • Musikskoleledere

Pensionsbidrag for musikskoleledere forhøjes pr. 1. april 2022 med 0,61 % fra 16,48 % til 17,09 %.

På musikskoleområdet har DMF haft en vejledende afstemning blandt de ca. 1004 medlemmer på området. 97 % af medlemmerne svarede ”JA” og 3 % af medlemmerne svarede ”NEJ” med en stemmeprocent på 10,3 %.

Landsdelsorkesterområdet

Udover det generelle forlig med bl.a. 5,29 % til forventet generelle lønstigninger over de kommende 3 år indebærer forliget for musikere, assistenter og teknikere følgende:

  • Musikere og assistenter:

Den kommunale kompetencefond videreføres.

Pensionsbidraget forhøjes med 0,64 % fra 14,24 % til 14,88 % med virkning fra 1. april 2022.

For pædagogisk og oplysende virksomhed ændres ordlyden i bemærkningen til § 12, stk. 2 til følgende: "Mellem musikchefen og tillidsrepræsentanten skal der indgås aftale om kompensation i forbindelse med orkestrets pædagogiske virksomhed. Kompensationen aftales som lokal løndannelse iht. § 5, stk. 1 og Fællesaftale om lokal løndannelse (09.01).”

Grundlønnen til assistenter, for prøver, koncerter, opera- og teaterforestillinger hæves til 245,50 kr. pr. time (31/3 2000-niveau) fra 1. april 2022.

Grundlønnen til assistenter, for medvirken ved lyd- og billedproduktioner hæves til 330,34 kr. pr. time (31/3 2000-niveau) fra 1. april 2022.

  • Teknikere:  Pensionsbidraget forhøjes med 0,65% fra 15,43% til 16,07 % fra 1. april 2022.

Det Kgl. Teater

Udover det generelle forlig med bl.a. 5,25 % til forventet generelle lønstigninger over de kommende 3 år samt 2 seniordage er forligene mere eller mindre en videreførelse af de eksisterende overenskomster. Der er indgået forlig med teatret på følgende områder:

  • Kapelmusikere
  • Musikassistenter
  • Sangere i operakoret
  • Korassistenter
  • Repetitører
  • Fællesoverenskomsten for det kunstneriske personale

Danmarks Radio

Overenskomsten for VokalEnsemblet og KoncertKoret er indgået med en økonomisk ramme over 3 år på 4,65 %. Forliget er mere eller mindre en videreførelse af den eksisterende overenskomst.

Levende Musik i Skolen (LMS)

Overenskomsten for LMS er blevet indgået med samme økonomiske ramme som i Staten. Honorarerne stiger over de kommende 3 år med 5,25 %. Samtidig er det lykkedes at få genindført statens høje takst for befordring, få indført en minimumsoverenskomst samt en række andre forbedringer.