Overenskomst

OK24 sejr: Musikskolelærerne får mere i løn

Nyt overenskomstforlig for musikskolelærere og –ledere.
Barn får guitarundervisning

Dansk Musiker Forbund har den 27. februar 2024 indgået et overenskomstforlig. Forliget er indgået med Kommunernes Landsforening (KL) musikskolelærere og –ledere. Den nye overenskomst gælder 2 år med virkning fra den 1. april 2024.  

“Jeg er meget stolt af vores forhandlere og samarbejdet med DMpF. Det her er en overenskomst, vi kan kalde en succes. Vi er kommet ud med et godt resultat, der kommer vores medlemmer til gavn,” siger Thomas Sandberg, forperson for Dansk Musiker Forbund.  

Overenskomsten giver de største lønstigninger, vi har fået igennem i lange tider.  
Det generelle forlig for alle kommunalt ansatte giver musikskolelærerne en  
6,5 % lønstigning. Og de 4% lønstigning træder i kraft allerede fra 1. april i år.  
 
Samtidig har Dansk Musiker Forbund sammen med Dansk Musikpædagogisk Forening, forhandlet at alle musikskolelærer går et løntrin op. Det gælder dog ikke de enkelte allerhøjest lønnede på løntrin 45 og op. De får en stigning på 7000 kr årligt i 31.03.00-niveau i stedet. Disse forbedringer træder dog først i kraft 1. april 2025.
 
“Det var intense forhandlinger. Der var en del knaster. Men vi er kommet ud med et godt resultat til gavn for vores medlemmer, fordi vi fik store lønforbedringer,” siger Henrik Jansberg, Dansk Musiker Forbunds næstforperson, der deltog i forhandlingen.  
 
Udover lønstigninger giver overenskomsten også mere i pension. Med virkning fra 1. april 2025 får musikskolelærere en forøgelse af pensionen på 0,14 % og musikskoleledere/-mellemledere 2,43 %. Pensionsforbedringerne kan anvendes til frit valg, dvs. udbetales som løn, hvis man ønsker det.   

Forbedringer i tillæg til arbejdstidsaftalen  

 
I et tillæg til arbejdstidsaftalen har Dansk Musiker Forbund fået en række forbedringer i gennem. Det handler om præciseringer, så det nu gerne skulle være helt tydeligt, hvordan man skal læse arbejdstidsaftalen, så alle får samme vilkår på tværs af landet.  
 
Særligt kommer der forbedringer for de deltidsansatte, hvor der skal tages mere hensyn, og det er blevet tydeliggjort at de ligesom fuldtidsansatte har ret til nødvendig forberedelse og egen øvning. 
 
“KL har for første gang anerkendt, at der er usædvanligt mange deltidsansatte på musikskoleområdet, og at det var nødvendigt at se på deres arbejdsvilkår. Det er vi meget glade for.” siger Henrik Jansberg.  
 
Der ligger endvidere en række andre generelle forbedringer, fx bedre barselsforhold for fædre og medmødre og forskellige bedre modeller for opsparing.