Andet

Musiklivets Partnerskab undersøger trivsel

Musiklivet er bagud, når det kommer til arbejdet med bæredygtighed og med at bidrage til den forandring, der er påkrævet, hvis klimakrisen og presset på den sociale bæredygtighed skal bremses. 

Det er tid til fælles løsninger, og derfor har en række virksomheder og organisationer skabt Musiklivets Partnerskab for Bæredygtig Udvikling. 
 
Musiklivets partnerskab har derfor lanceret en undersøgelse om trivsel i musiklivet.  

Svar på spørgeskemaet her.
På den måde kan du være med til at skabe viden om arbejdsmiljøet for de danske musik-skabere og musikudøvere.   
 

Dansk Musiker Forbund bakker op 
 
Dansk Musiker Forbund bakker op om partnerskabet og har deltaget i deres aktiviteter, bl.a. deltaget på en dag, hvor der sammen med øvrige musikaktører blev sat fokus på det bæredygtige arbejdsliv.  

“For mig er der ingen tvivl om, at musikbranchen og musikernes virke i dag mangler bæredygtighed. Det inkluderer selvfølgelig en grønnere musikbranche, men også om bæredygtighed i bredere forstand: socialt, økonomisk, metalt osv,” siger Thomas Sandberg, forperson for Dansk Musiker Forbund.  

“Jeg vil arbejde for, at ingen nedslides hverken fysisk eller psykisk af deres arbejde. Det betyder at orkestre og ensembler skal have bedre forhold, så vi minimerer arbejdsskader. Og der skal flere faste bevillinger til orkestrene, for at skabe jobsikkerhed for musikerne” siger han. 
 
“Samtidig skal freelancemusikerne have ordentlig betaling for deres arbejde. Her skal vi som fagforening arbejde tæt sammen med spillesteder og festivaler og sikre faste aftaler om både betaling og arbejdsforholds,” understreger Dansk Musiker Forbunds forperson.   
 
Musiklivets partnerskab undersøger musikernes trivsel 
 
Gennem Musiklivets partnerskab  blev denne dag igangsat en undersøgelse, der har fokus på musikernes trivsel. Thomas Sandberg, forperson for Dansk Musiker Forbund opfordrer til at undersøgelsen bliver sendt bredt ud i miljøet, så undersøgelsesresultatet kan blive mest retvisende.