Politik

FixStreaming-underskrifter overrakt til kulturministeren

Dansk Musiker Forbunds forperson, Søs Nyengaard, overrakte i dag de første 4500 underskrifter fra forbundets kampagne 'FixStreaming' til kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen fik i dag de første 4500 underskrifter fra Dansk Musiker Forbunds kampagne 'FixStreaming' overrakt af DMFs forperson, Søs Nyengaard.

Dansk Musiker Forbunds forperson, Søs Nyengaard, overrakte her til eftermiddag de første 4500 underskrifter fra forbundets kampagne ’FixStreaming’ til kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen. Overrækkelsen fandt sted på ministerkontoret, og Søs Nyengaard havde følgeskab af forperson for DMF Hovedstaden, Henrik Jansberg, og Dansk Musiker Forbunds chefjurist for ophavsret, Morten Madsen.

Efter selve overrækkelsen holdt Morten Madsen en kort overrækkelsestale, hvor han forklarede ministeren om FixStreaming-kampagnen, der har til formål at sikre de udøvende og skabende musikere en passende og forholdsmæssig betaling fra streamingtjenesterne.

"Her i foråret har vi i Dansk Musiker Forbund givet Danmarks musikere og artister – men også alle andre mennesker – mulighed for at tilkendegive ønsket om at få rettet op på musiktjenesternes dårlige betaling," forklarede Morten Madsen og tilføjede:

"Vi håber, at det gør indtryk på dig, at så mange ønsker forbedringer på dette område."

Morten Madsen forklarede også, at det netop er nu, der skal gøres noget ved sagen, fordi gennemførelsen af EU-direktivet om ophavsretten i det digitale indre marked, som der i denne tid arbejdes på i ministeriet, er en oplagt mulighed for at ændre forholdene.

Ane Halsboe-Jørgensen lyttede med stor interesse og spurgte ind til problematikken. Hun anerkendte problemet men kom dog ikke med nogen løfter.

underskriftoverrækkelse
Dansk Musiker Forbunds chefjurist for ophavsret, Morten Madsen, forklarer kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen om behovet for, at musikkens skabere og udøvere får en bedre betaling fra streamingtjenesterne.
underskriftoverrækkelse
DMFs forperson, Søs Nyengaard havde  blandt andre følgeskab af forperson for DMF Hovedstaden, Henrik Jansberg, da hun til eftermiddag overrakte de første 4500 underskrifter fra Dansk Musiker Forbunds kampagne 'FixStreaming' til kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen.

Sideløbende med FixStreaming-kampagnen, der fortsat kører, har Dansk Musiker Forbund netop  indgået et formelt samarbejde med musikkens øvrige organisationer om at sikre rimelige indtægter fra streaming. Det drejer sig om organisationerne Koda, Danske Populær Autorer, Autor, Dansk Komponistforening, Musikforlæggerne og Dansk Artist Forbund.

Konkret nedsættes en arbejdsgruppe med deltagere fra samtlige organisationer, og den vil arbejde for et overordnet mål om at sikre rimelige indtægter fra musikstreaming og komme med konkrete bud på, hvordan dette kan sikres.  

I går udsendte gruppen en fælles pressemeddelelse om det nyetablerede samarbejde med citat af forperson for Koda, Anna Lidell:

"Betalingen til komponister og sangskrivere fra musikstreamingtjenesterne er grundlæggende urimelig – noget vi har understreget i flere år. Musikerne og artisterne står over for mange af de samme udfordringer, og derfor er det både glædeligt og helt oplagt, at vi nu arbejder sammen om løsninger på at sikre mere rimelige indtægter fra musikstreaming til de personer, som skaber musikken,” fastslog Anna Lidell.

Søs Nyengaard tilføjer:

"Det er en stor glæde, at musikkens organisationer står samlet om denne meget vigtige sag. I Dansk Musiker Forbund glæder vi os samarbejdet."

underskriftoverrækkelse
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen  lyttede interesseret til Søs Nyengaard, Morten Madsen og Henrik Jansberg. Hun anerkendte, at der er et problem, men hun kom ikke med løfter.