Udbetaling

Dansk Musiker Forbund vil have Spotify til lommerne 

Vi har fået Spotify op af stolen med en reaktion på vores forslag om et direkte streamingsvederlag.  

En del kunstnere, hvis musik der bliver streamet hos Spotify, modtager aldrig betaling. Dansk Musiker Forbund vil have politikerne til at pålægge den svenske streamingsgigant at betale.  
 
Streamingplatformene dominerer musikmarkedet og er vokset støt de seneste år. Ifølge Europa-Parlamentets Kultur- og Uddannelsesudvalg udgør streaming i dag 67 procent af musikbranchens globale omsætning på cirka 22,6 milliarder dollars. 

Alligevel tjener de, der er med til at skabe musikken, kun i lille grad penge, når deres værker bliver streamet. Det fortæller Thomas Sandberg, i mediet Bruxelles og Omegn. 
 
Det er i dét medie Dansk Musiker Forbund er lykkedes med at få Spotify til at fadet.

Thomas Sandberg påpeger at sessionmusikere og musikere med under 1000 streams pr track slet ikke får nogen betaling fra streaming-giganten.   
 
Læs hele artiklen her

Spotify siger nej til fair betaling   

I artiklen siger Olivia Regnier, European Policy Director hos Spotify at streamingtjenesten kan eller bør pålægges en ekstra omkostning i form af et ekstra vederlag.  
 
”Samlet set betaler Spotify omkring to tredjedele af vores musikindtægter tilbage til branchen. En ekstra ret til vederlag vil betyde, at streamingtjenester som Spotify skal betale dobbelt for det samme indhold, som vi allerede betaler for. Det er ikke en omkostning, vi kan eller bør pålægges,” lyder det fra Olivia Regnier.  
 
I artiklen fortæller hun, at spotify’s holdning er at alternativet til for lav betaling og ingen betaling til musikere med under 1000 årlige streames ville være piratkopiering. 
 
“”Vi har revolutioneret musikindustrien ved at tilbyde et lovligt og tilgængeligt alternativ til piratkopiering af musik.” lyder det fra den Europæiske Spotify direktør.