Kollektive rettighedsmidler

Søg om støtte fra de kollektive rettighedsmidler

Gramex og Copydan

 

English version

Gramex

De udøvende kunstneres rettighedsgruppe i Gramex’ bestyrelse har besluttet, at en andel af rettighedsmidlerne, der er opkrævet af Gramex på vegne af musikudøverne for navnlig radiostationernes brug af udgivne lydoptagelser, anvendes til kulturelle og uddannelsesmæssige formål. Dansk Musiker Forbund fordeler en andel af disse midler.

Vejledende retningslinier for ansøgninger til kollektive rettighedsmidler fra Gramex

De kollektive midler kan søges af alle udøvende kunstnere/ orkestre/ ensembler/solister. Der kan søges om tilskud til musikudgivelse (ikke demo), liveoptræden, studierejse/faglig dygtiggørelse mm. Når du logger ind på ansøgningssiden, kan du vælge at søge fra følgende puljer: 

Andre musikfremmende foranstaltninger: Særtiltag i ind- og udland, etablering, vækstlagsprojekt, festivals

Faglig dygtiggørelse: efteruddannelse/kurser/studie- og inspirationsophold af musisk art.

Koncerter: levende fremførelse af musik i Danmark (der gives generelt tilskud til musikerhonorarerne)

Musik-udgivelse: masterbåndsindspilning, udgivelse af VINYL/CD/DVD (supplerende udgivelser).
 

Der ydes ikke støtte til: instrumentkøb, forplejning, bøger, hjemmesider samt dvd-/filmindspilning (dog kan der søges til lydsiden, hvis denne ikke tidligere har været offentliggjort), managers, fundraisers, arbejdslegater, PR/markedsføring og med tilbagevirkende kraft – dvs. at der ydes ikke tilskud til projekter/tiltag som ER afviklet på ansøgningstidspunktet.
I forbindelse med udgivelser må de ikke være offentlige tilgængelige/haft release.

Du kan søge flere puljer samtidig, da puljerne er uafhængige.

Har du modtaget støtte fra en pulje, så skal der går 2 år inden du kan søge samme pulje igen.

Ansøgning kan kun ske via online-systemet

Ansøg her

Ansøgningsfrister for musikudgivelser: 1. marts og 1. september.
Ansøgningsfrister for øvrige tiltag:  1. marts, 1. juni, 1. september og 1. december inden midnat.

Efter nærmeste ansøgningsfrist kan der gå op til ca. 30 dage efter ansøgningsfrist (dog ca. 2 måneder for udgivelsesstøtte.), førend du modtager besked om tilsagn/afslag. Der gives ikke begrundet årsag i forbindelse med afslag på ansøgning.

Bilag / dokumentation for projektets gennemførelse uploades så videt muligt - f.eks. kopi af kursustilmelding, kontrakter, studieaftaler, rejseplaner.  Hvis der ikke er plads nok i skemaets rubrikker, kan yderligere beskrivelse af projektet uploades.  Al tekstmateriale modtages kun som PDF.

Lyd-eksempler uploades kun i forbindelse med ansøgning om musikudgivelse. Og der skal indsendes 2 stk. lyddokumentation (kun mp3-filer modtages).  Vedlæg også gerne et "musikalsk” CV.

Hvordan fordeles midlerne?

Et fordelingsbevillingsudvalg under hovedbestyrelsen i Dansk Musiker Forbund samt et kunstnerisk udvalg læser, lytter og bedømmer de indsendte ansøgninger. Al indsendt materiale behandles fortroligt.

Fakta om fordelingsrunder i første halvår 2023 er, at der var modtaget 696 ansøgninger, hvoraf der blev imødekommet 248 stk. for samlet kr. 1.344.100 – med beløb mellem 1.000 og 25.000 kr.

Sådan ansøger du online